Resipi Cendawan Enoki Goreng | Assalamualaikum & salam sejahtera. Hi korang! Dah lama Murni tak kemaskini blog berkaitan masakan, last Murni kongsi [+] Resipi Nasi Air Kelantan bulan november tahun lepas. Maka dengan ini Murni pun naklah berkongsi resipi mudah, cepat & yang pastinya sedap untuk dimakan. Resipi ni hanya menggunakan 4 bahan sahaja.
Resipi Cendawan Enoki Goreng
BAHAN-BAHAN
- Cendawan Enoki 100g
- Campuran Tepung Goreng Rangup Serbaguna jenama Bestari (Spicy)
- Telur sebiji
- Minyak untuk menggoreng
- Bersihkan cendawan enoki, potong bahagian akar kemudian leraikan cendawan.
- Masukkan telur ke dalam mangkuk berisi cendawan enoki kemudian gaul rata.
- Sediakan pinggan yang berasingan untuk tepung Bestari (tepung tak perlu bancuh). Murni gunakan tepung Bestari Spicy sebab nak rasa pedas-pedas. Bagi korang yang tak makan pedas boleh pilih tepung Bestari yang original. Kalau guna tepung ni tak perlu dah letak garam.
- Cendawan enoki yang sudah bersalut telur bolehlah digolekkan dengan tepung Bestari
- Goreng di dalam minyak yang panas. Pastikan cendawan bertukar kekuningan barulah di angkat & toskan lebihan minyak.
Selamat mencuba Resipi Cendawan Enoki Goreng!
Tiada ulasan
Catat Ulasan