EPF Onboarding 2018

by - 8/08/2018

EPF Onboarding 2018 | Assalamualaikum & salam sejahtera. Mahu melepaskan rindu dengan blog kesayangan, Murni gigihkan jugalah untuk update blog dengan pengisian 'memori daun pisang' yang mana kejadiannya sudah berlaku beberapa bulan yang lepas. ( Amboi kemain ayat 😁 ) Nasib baik jugalah gambar onboarding masih tersimpan helok dalam galeri handphone, bolehlah jadi penyeri entri ni. 

EPF Onboarding 2018

Kisahnya macam ni, bagi lantikan anggota baru kami diwajibkan untuk menghadiri Onboarding selama lima hari bermula 5 - 9 Februari 2018 bertempat di ELC, Bangi Selangor. Onboarding ni kiranya macam orientasi bahasa mudahnya. 

EPF Onboarding 2018
Onboarding Pass: Simbolik perasmian EPF Onboarding 2018

04/02/2018 Murni terbang ke awan biru dari Airport Sandakan ke KLIA 2 dengan menaiki pesawat Air Asia AK ... 😂 Sampai di hostel ELC, sebilik tu dikhaskan untuk tiga orang sahaja. Dapat kenalan baru itu yang menggumbirakan hati Murni.

05/02/2018 - 05/09/2018 Mula kursus onboarding. Ada 'memori daun pisang' yang Murni terpaksa skip sebab tak ingat tarikh dan masa yang betul bila kejadian tertentu berlaku, tentatif program pun cari² tak jumpa juga. Haaaaaa tepuk!!! Biarlah gambar berbicara 😅

EPF Onboarding 2018
Menerima kunjungan daripada Datuk Shahril Ridza Ridzuan & Dato' Mohd Naim Daruwish
Sepanjang tempoh lima hari pengisian program waktu pagi dan petang banyak melibatkan taklimat berkaitan dengan organisasi dan sudah semestinya kami pun terjebak sekali dalam aktiviti² berkumpulan 😁 Kami dipecahkan dalam beberapa kumpulan, kumpulan kami dinamakan sebagai Virtue Group mewakili salah satu Nilai Bersama KWSP iaitu integriti.

EPF Onboarding 2018
Virtue Group
In the middle of night... (eh mengarut ) selepas dengar talk dari ketua jabatan, group kami berbincang untuk menjayakan sebuah sketsa berkaitan 4 Nilai Bersama KWSP. Sumpah kalau bab berlakon Murni failed 😄 Last day kena buat persembahan. 

EPF Onboarding 2018
Sesi talk bersama Encik Mohd Rodzi Abu Bakar
EPF Onboarding 2018
Sesi talk bersama Encik Mohd Rodzi Abu Bakar
EPF Onboarding 2018
Sesi talk bersama Encik Mohd Rodzi Abu Bakar
EPF Onboarding 2018
Sesi talk bersama Encik Mohd Rodzi Abu Bakar
EPF Onboarding 2018
Riadah Petang
EPF Onboarding 2018
Riadah Petang
EPF Onboarding 2018
Riadah Petang
Kalau Murni tak silap hari last tu kami ada sesi lawatan ke KWSP Nilai. Melawat kawasan jap, bertuahnya lahai warga sekitarnya merasa office baru 😁
EPF Onboarding 2018
Lawatan ke KWSP Nilai
EPF Onboarding 2018
Lawatan ke KWSP Nilai
EPF Onboarding 2018
Lawatan ke KWSP Nilai
EPF Onboarding 2018
Lawatan ke KWSP Nilai
EPF Onboarding 2018
Lawatan ke KWSP Nilai
EPF Onboarding 2018
Lawatan ke KWSP Nilai
Next, aktiviti explorace. Walaupun tak menang, at least nampak jugalah kesungguhan kami nak tamatkan semua aktiviti. Yang penting hati kau gumbira kan 😂
EPF Onboarding 2018
Explorace EPf Onboarding 2018
Ya Allah lupa dah nama aktiviti ni haha straw tu nak buat apa sebenarnya 😅
EPF Onboarding 2018
Explorace EPf Onboarding 2018
Aktiviti ni kena cipta step zumba yang sesuai dengan lagu yang dipilih. One of us kena jadi instructor di hadapan. Ke laut juga tarian zumba kami 😂😂😂 
EPF Onboarding 2018
Explorace EPf Onboarding 2018
EPF Onboarding 2018
Explorace EPf Onboarding 2018
Aktiviti tiru gaya artis ni sangat 'menggelikan hati' 😂 Sebenarnya ada lagi aktiviti explorace yang Murni tak masukkan dalam ni sebab kualiti gambar tak bagus. Cukuplah untuk aktiviti explorace ni.

Bila malam berkunjung tiba, semua kumpulan mula memeriahkan majlis makan malam EPF Onboarding 2018 dengan persembahan sketsa dan nyanyian yang sangat mencuit hati. 
EPF Onboarding 2018
Dinner EPF Onboarding 2018
EPF Onboarding 2018
Dinner EPF Onboarding 2018
EPF Onboarding 2018
Dinner EPF Onboarding 2018
Persiapan majlis makan malam EPF Onboarding 2018 ni berjalan lancar yang mana semua kumpulan berikan kerjasama yang sangat baik. Tahniah!!! Korang semua sangat awesome semoga terus sukses.  

Selepas menghadiri onboarding ni kami juga diberi satu tugasan yang perlu dilaksankan dalam tempoh tertentu. Nanti Murni akan update dalam entri blog akan datang. 


You May Also Like

0 comments