Selasa, Disember 27, 2016

Cabaran Menabung Tahun 2017

Cabaran Menabung Tahun 2017 | Assalamualaikum & salam sejahtera. Lama sungguh Murni tak update blog, apatah lagi nak blogwalking ampun maaf dipinta 🙏 Semua ni disebabkan kekangan masa dan mood menulis pun pandai hilang juga 😂 tapi kalau bab scroll newsfeed FB kemain rajin sungguh.

Dalam Murni duk rajin scroll newsfeed FB terpandanglah satu post yang boleh dipraktikkan oleh kita semua iaitu mengenai jadual Money Saving Challenge. Then Murni pun rasa terpanggillah nak kongsikan benda baik dengan korang semua. Murni rasa ada baiknya Cabaran Menabung Tahun 2017 ni dijadikan sebagai salah satu azam untuk melatih diri supaya amalkan budaya menabung.

Cabaran Menabung Tahun 2017


Di bawah ni Murni sertakan jadual Cabaran Menabung Tahun 2017. Korang pilihlah jadual mengikut idaman kalbu, eh!

#1 Simpanan Selama Setahun Mengikut Minggu (52 Minggu)

Cabaran Menabung Tahun 2017

#2 Simpanan Mengikut 26 Minggu (6-7 Bulan)

Cabaran Menabung Tahun 2017

#3 Simpanan Mengikut 12 Bulan


Cabaran Menabung Tahun 2017

#4 Simpanan Anak-anak Mengikut Minggu

Cabaran Menabung Tahun 2017


Korang pilih yang mana satu? Murni masih pertimbangkan lagi 1,2, & 3. Tapi hati ni kuat mengatakan #3 😂  Tak pa fikir dulu ada masa lagi ni sebelum masuk tahun baru, 2017. Tabung kena sediakan siap-siap baru semangat nak menabung macam dulu-dulu. Semoga impian nak menabung hingga ke penghujung tahun 2017 tercapai aamiin.


Sumber gambar: Facebook


1 ulasan:

  1. selamat tahun baru :)

    sudi2 la join contest Nurul ni ye :)
    http://syahirahvaliant.blogspot.my/2016/12/contest-menangi-percutian-ke-suria.html

    BalasPadam