Pink Makeup makeupbymurnimy

pink makeup

Pink Makeup makeupbymurnimy | Assalamualaikum & hi readers 😁 Yesss finally Murni dapat lepaskan rindu nak mekap tebal seinci πŸ˜‚, beberapa hari ni memang tak dak mood langsung nak mekap muka sendiri. Hormon tak stabil kut haha. Makeup look kali ni Murni menggunakan elemen warna pink starting from the eyeshadows, blusher, lipstick & glow kit. 

Pink Makeup

Pink Makeup makeupbymurnimy

Murni hasilkan makeup look kali ni dengan menggunakan barang mekap yang sangat mudah didapati dan murah. Ye lah praktis mekap ja pun, pakai setengah jam lepas tu bersihkan semula. Tapi bab foundation Murni memang cerewet sikit, biarlah mahal yang penting boleh beri banyak manfaat. Feveret foundation Murni semestinya dari Rosetyara πŸ˜—

Step by Step Pink Makeup makeupbymurnimy

1. Bahagian Kening

Murni gunakan 3D Brow & Nose Shadow untuk bentukkan kening. Murni gunakan teknik concealer untuk kemaskan lebihan kening. Murni jadikan foundation rosetyara kod rose sebagai concealer. 

2. Bahagian Mata

Pembayang Mata/ Eyeshadow

Pink Makeup makeupbymurnimy

Untuk part mata Murni gunakan eyeshadow Meet Matt (e) Trimony dan eyeshadow Huda Beauty. 1st Murni apply eyeshadow Huda Beauty warna Coco (1) sebagai base, then apply warna kod Flamingo (2) blendkan, apply warna kod Fling (3) pula. Next apply eyeshadow Meet Matt (e) Trimony warna kod Matt Kumar (4) di bahagian hujung kelopak mata. Akhir sekali apply warna kod Angeuc (5) letakkan dibahagian tengah² kelopak mata, apply guna jari pun boleh. 

Eyeliner

Murni guna eyeliner jenis liquid warna hitam  untuk hasilkan cat eyeliner, yeliner putih bahagian bawah mata Murni gunakan Kiss Beauty Eyeliner.

Mascara

Mascara yang jadi kesukaan Murni sudah semestinya dari essence. Murni suka pakai sebab ianya cepat kering & boleh bagi efek mata yang kecil jadi besaq πŸ˜‚

Pink Makeup makeupbymurnimyPink Makeup makeupbymurnimy
Pink Makeup makeupbymurnimyPink Makeup makeupbymurnimy

3. Bahagian Muka

Foundation Murni guna foundation Rosetyara kod Rose full coverage. Memandangkan Radiance Powder Rosetyara Murni dah habis makeup look kali Murni gantikan dengan bedak kompak IN2IT. Next time kena beli Matte Powder Rosetyara sesuai bagi yang ada masalah jerawat macam Murni hihi.

4. Bahagian Hidung 

Murni gunakan teknik contouring nose dengan menggunakan 3D Brow & Nose Shadow Silky Girl. Murni letakkan sedikit Glow Kit kod Crushed Pearl di bahagian hujung dan tengah batang hidung. Then Murni apply sikit Glow Kit di bahagian mata dan bawah kening.

 5. Bahagian Pipi & Dagu

Nak bagi nampak pipi pau Murni jadi kecik sikit Murni buat contour dibahagian pipi, then Murni gunakan blusher warna pink dari IN2IT tak ketingalan Murni sapu sikit blusher di bahagian dagu. Eh tak lupa juga, Murni pun apply sikit Glow Kit kod Hard Candy di bahagian pipi.

6. Bahagian Bibir

Dah namapun pink makeup, so Murni gunakan [+] lipstick BBIA warna pink kod 04. 

Ya ampun ingatkan nak buat seringkasnya, terbuat panjang pula entri ni πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ Nantikan next makeup look dari Murni. 

12 ulasan: