Ahad, Mac 05, 2017

Minat Ke Arah Tatarias Wajah

Minat Ke Arah Tatarias Wajah


Minat Ke Arah Tatarias Wajah | Assalamualaikum & hi readers. Anyone of you yang punya minat yang sama macam Murni suka bermekap, nanti bolehlah share tips mekap sama-sama 😀.  Sebelum ni Murni memang tak pandai pun nak mekap bagai and tak pernah join pun mana-mana kelas mekap.
  

Minat Ke Arah Tatarias Wajah

Disebabkan minat yang mendalam ke arah tatarias wajah, Murni banyak belajar melalui YouTube dan selalu tengok tutorial MUA Bella mekap di Facebook. Murni dah plan lama sebenarnya nak update di blog hasil mekap, produk dan alat solek yang Murni gunakan tapi disebabkan kekangan masa tak jadilah nak buat. Solusinya, Murni selalu jadikan insta @murnimohdyusof_mmy sebagai medium untuk share hasil mekap Murni dengan hashtag #makeupbymurnimy. 

Kali ni Murni tetap akan teruskan planning tersebut. Untuk julung kalinya, Murni share dekat hampa semua hasil mekap yang tak berapa lawa hihi, almaklumlah Murni pun masih dalam proses belajar bab-bab mekap ni. Nah sekeping gambar dulu 😂

makeupbymurnimy, makeup begginer, makeup lover


Di bawah ni merupakan gambar produk yang Murni gunakan untuk hasilkan mekap dalam gambar di atas.

1. Muka


foundation rosetyra, radiance powder

Murni guna foundation dan powder dari Rosetyra. Foundation ni full coverage, sangat ringan bila apply di muka dan semestinya tidak berminyak. Mekap tak nampak bercabuk bila apply Radiance Powder.

2. Bahagian Kening dan Mata

the balm cosmetics, mascara essence, eyeliner silkygirl, 3d brow& nose

Untuk part kening dan contouring nose Murni lebih suka gunakan 3D Brow & Nose Shadow dari Silky Girl. Kening Murni tak cukur, Murni just guna teknik concealer untuk rapikan kening. Eyeshadow dari the Balm Cosmetics. Eyeliner dari Silky Girl.

3. Bahagian Pipi


blusher in2it

Blusher dari IN2IT my favourite all the time. Nampak tak blusher tu nak habis dah, actually Murni selalu gunakan blusher ni sebagai eyeshadow. JImat masa nak bersiap hihi

4. Glow Kit

glow kit anastasia

Glow Kit dari Anastasia. Tak rugi pun sebenarnya beli Glow Kit ni, mana taknya siap dapat 4 wara berbeza dan confirm akan menyerlahkan lagi mekap korang. 

5. Bibir

lipstick kylie

Murni pilih lipstik dari Kylie ni sebab warna dia lawa. 

Nah gambaq lain 

Minat Ke Arah Tatarias Wajah

Eyeshadow untuk makeup look hari ni Murni blendkan  4 kod warna yang berbeza which is Matt Lin, Matt Evans, Matt Lopez dan Matt Kmar.

Next time Murni share hasil mekap yang lain pula. Korang yang ada komen makeup look hari ni atau ada tips berguna pasal mekap jangan malu jangan segan drop komen, ok.


2 ulasan: