9 Local Hiking Trails Waiting To Be Explored By Curious Adventure Seekers

Julai 28, 2015
9 Local Hiking Trails Waiting To Be Explored By Curious Adventure Seekers | For those who love adventure activities like hiking, I think you should try one of the 9 local hiking trails or maybe you want to try all of them. These breathaking hiking trails located in Kuala Lumpur, Selangor and Pahang. 

1. Bukit Kiara Park in Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur

9 Local Hiking Trails Waiting To Be Explored By Curious Adventure Seekers

2. Broga Hill in Semenyih, Selangor

9 Local Hiking Trails Waiting To Be Explored By Curious Adventure Seekers

3. Canopy Walk in Forest Research Institute Malaysia (FRIM), Kepong

9 Local Hiking Trails Waiting To Be Explored By Curious Adventure Seekers

4. Rainbow Falls in Sungai Lembing, Kuantan

9 Local Hiking Trails Waiting To Be Explored By Curious Adventure Seekers

5. Panorama Hill in Sungai Lembing, Kuantan

9 Local Hiking Trails Waiting To Be Explored By Curious Adventure Seekers
Add caption


The rest of hiking trails and all the information related to the difficulty of level, duration from the base to peak, opening hours, highlighs, the cost as well as the things that you should know; you may refer at HERE (click)


Wordless Wdnesday: Expensive Clothes Cannot Disguise Cheap Character

Julai 22, 2015
Wordless Wdnesday: Expensive Clothes Cannot Disguise Cheap Character | Assalamualaikum & salam sejahtera ♥ 
Wordless Wdnesday: Expensive Clothes Cannot Disguise Cheap Character, quotes, islamic quotes
Credit Foto

Kerana Terpaksa, Aku Rela Pecahkan Tabung 'Ayam'

Julai 21, 2015
Kerana Terpaksa, Aku Rela Pecahkan Tabung 'Ayam' | Assalamualaikum & salam sejahtera. Huaa tajuk memang tak boleh belah langsung dah macam dalam drama pulak kan. Murni update blog ni pun sebab nak tunaikan janji yang Murni pernah buat dalam bulan tiga hari tu. alah kalau korang perasan dulu Murni pernah update pasal Menabung dengan Si Biru, kengkonon duit hasil menabung tu Murni nak guna sebagai duit poket utk konvo nanti.

Tapi kan Murni terpaksa tau pecahkan tabung tu sebab nak beli handphone baru sobsss nangehhh tepi bucu katil. Actually semakpong Murni dah lama rosak dalam 9 minggu mcm tu & kalau korang perasan dah lama Murni tak update blog guna gambar sendiri, semuanya cilok dekat google image tak pun FB tehee. 

Menabung dengan si Biru
Kerana Terpaksa, Aku Rela Pecahkan Tabung 'Ayam', haha mak Murni pun memang dah bagi green light tuk beli fon baru maka dengan itu hati pun manyak senang owhhh...haha Murni beli fon baru pun guna duit sendiri tau. Murni pecahkan tabung sebab nak topup duit hasil amik upah buat assignment tehee. Murni kalau boleh tak nak susahkan sapa2 nak minta duit bagai semata-mata nak beli fon, bukan ke guna duit hasil usaha sendiri akan terasa nikmatnya.  

Eh! lupa pulak nak bagitau jumlah duit hasil dari menabung dengan si Biru ni, kan dah janji dalam entri yang lepas. Ok, duit yang terkumpul hasil menabung dalam beberapa bulan ni, RM170. Masa bulan pertama tu memang disiplin sangat menabung tapi dah masuk bulan kedua & seterusnya tu mulalah liat sikit pastu ada jugak kes sampai terlupa nak masukkan duit dalam tabung tehee. Duit RM50 tu, akak Murni dah tukar dengan duit seringgit-seringgit sebab nak guna untuk duit raya haha. 

Serius weyhhh best jugak kalau dapat menabung cenggini, bolehlah jugak selamatkan kita time diri tengah perlukan duit atau dalam kes2 tertentu...haha macam kes Murni ni handphone penting kut tambah pulak ekau tu blogger even blogger picisan je. Nak capture gambo yang lawa-lawa pun perlukan semakpong..kan?

Semakpong apa yang Murni beli biarlah rahsia muehehe...ok bai SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN

Selamat Hari Raya Aidilfitri!

Julai 20, 2015
Selamat Hari Raya Aidilfitri, Happy Eid Mubarak

Selamat Hari Raya Aidilfitri! | Assalamualaikum & salam sejahtera. Hari ni dah masuk raya ke-4, tengah-tengah malam buta cenggini dengan mata yang kuyu, ngantuk yakmat!, Murni gagahkan jugak diri nak menghupdate belog. 

huhu sedih tau blog terabai sejak first syawal hari tu nak bagi ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri dekat saudara mara dan sahabat sendiri pun tak terlayan apatah lagi dengan rakan alam maya tak menyempat langsung busy memanjang nak urus itu, nak urus yang ini, mana dengan satu assignment tak siap-siap lagi. Maaf sangat. Pening kepala dibuatnya. 

Murni nak ambik kesempatan yang ada ni nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua yang mengenali diri ini & minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kalau ada salah silap na. 

Wordless Wednesday: Why Complain? You Should be Grateful!

Julai 08, 2015
Wordless Wednesday: Why Complain? You Should be Grateful! | Assalamualaikum & 
salam sejahtera ♥ 

Wordless Wednesday: Why Complain? You Should be Grateful!
Credit Foto

Koleksi Terbaru Jubah Qirani di SweetMuslimah.com

Julai 06, 2015
Koleksi Terbaru Jubah Qirani di SweetMuslimah.com | Assalamualaikum & salam sejahtera. Actually kalau nak diikutkan minggu lepas lagi Murni nak share dengan korang semua koleksi terbaru Jubah Qirani di SweetMuslimah.com, memandangkan Murni busy sangat nak menyiapkan assignment maka tertangguhlah hasrat di hati nak share benda baik especially untuk kaum hawa yang sukakan jubah. Nasib baiklah hari ni Murni ada masa sikit, so bolehlah korang cuci mata jap tengok koleksi terbaru Jubah Qirani. 

Koleksi Terbaru Jubah Qirani di SweetMuslimah.com
Klik Gambar untuk Maklumat Lanjut

Klik Gambar untuk Maklumat Lanjut

Klik Gambar untuk Maklumat Lanjut

Klik Gambar untuk Maklumat Lanjut


Klik Gambar untuk Maklumat Lanjut
Klik Gambar untuk Maklumat Lanjut
Klik Gambar untuk Maklumat Lanjut

Klik Gambar untuk Maklumat Lanjut
Klik Gambar untuk Maklumat Lanjut

Kalau korang berminat nak beli salah satu daripada Koleksi Jubah Qirani ni boleh direct klik gambar untuk membuat pesanan online. 

SweetMuslimah.com


 Dimiliki oleh SM RICH MARKETING SDN BHD (1037731-K)
 GST ID NO: 001454637056
 100% bumiputra
 Produk yang disediakan adalah asli diimport terus dari kilang

 Pembekal rasmi kepada jenama Mutif, Ukhti, Qirani, Jannaty, Albina dan Zenitha.

 Matlamat: untuk menyediakan baju muslimah yang berkualiti dan terbaik untuk muslimah-muslimah di Malaysia.

 Urusan jual beli hampir 100% automatik, selamat dan cekap.


Wordless Wednesday: Speak Good or Remain Silent

Julai 01, 2015
Wordless Wednesday: Speak Good or Remain Silent | Assalamualaikum & salam sejahtera ♥  

Wordless Wednesday: Speak Good or Remain Silent, hendaklah kamu berkata baik atau diam, islamic quotes
credit foto