Tampil Bergaya di Pagi Raya dengan Koleksi Riang Ria Lazada 2015

Tampil Bergaya di Pagi Raya dengan Koleksi Riang Ria Lazada 2015 | Assalamualaikum & salam sejahtera. Ok hari ni Murni terlebih rajin sikit nak share dengan korang antara koleksi Riang Ria Lazada yang menarik perhatian Murni and tetiba pulak boleh tersuka dengan koleksi untuk wanita muslimah, beg, kasut dan barang kemas. 

If korang pun nak tampil bergaya di pagi raya dengan koleksi Riang Ria Lazada 2015, meh usha antara koleksi pilihan utama Murni manalah tahu kan ada dia antara koleksi yang Murni pilih ni boleh berikan idea untuk korang  menyesuai padankan setiap item yang korang bakal beli nanti. 

Koleksi Riang Ria Lazada 2015


1. Gene Martino Floral Lace Hem Baju Kurung Modern Brown

Tampil Bergaya di Pagi Raya dengan Koleksi Riang Ria Lazada 2015, baju kurung moden, baju kurung warna coklat, baju kurung brown, fesyen terkini 2015, fesyen hari raya 2015
klik link di bawah for more details
[http://www.lazada.com.my/gene-martino-floral-lace-hem-baju-kurung-modern-brown-1198639.html]
Antara banyak-banyak koleksi baju raya yang meletopsss gitu dekat website Lazada, Baju Kurung ni jelah yang menarik perhatian Murni. Well setiap dari kita ni kan cita rasa lain-lain tak sama plus Murni ni sukakan sesuatu yang unik dan nampak pelik tapi dalam masa yang sama baju kurung ni nampak simple dan sweet pada pandangan Murni. Warna coklat ni pun salah satu daripada warna fav. Murni, warna alam katakan.

2Aqeela Muslimah Wear AH03B Floral Shawl - White 
Tampil Bergaya di Pagi Raya dengan Koleksi Riang Ria Lazada 2015, floral shawl, shawl labuh, wide shawl, fesyen tudung terkini 2015
klik link di bawah for more details
[http://www.lazada.com.my/aqeela-muslimah-wear-ah03b-floral-shawl-white-1018050.html]
Dah pilih baju yang berkenan dihati now beralih kepada tudung pula. Ok, memandangkan baju kurung yang Murni pilih ada warna putih, so nak bagi matching nampak perfect gitu Murni pilihlah floral shawl ni. Tips bagi korang, katalah baju kurung or jubah yang korang pakai tu polos je tak ade corak, Murni sarankan better korang suai padankan dengan tudung yang mempunyai corak begitu juga kalau sebaliknya.

Nak bagi peringatan mesra jap *wink emoticon As a muslim, kaum hawa wajib ye pakai tudung, jangan jadikan alasan nak bergaya di hari lebaran sebagai modal untuk korang tak pakai tudung. 

3. LZD Strappy Cork Wedges  

Tampil Bergaya di Pagi Raya dengan Koleksi Riang Ria Lazada 2015, kasut wedges,
klik link di bawah for more details
[http://www.lazada.com.my/lzd-strappy-cork-wedges-1083060.html]
Item yang seterusnya sudah semestinya kasut. Perempuan ni bahaya sikit...haha bila time nak raya kalau boleh kasut pun nak baru jugak, kan?  Kenapa Murni pilih wedges ni tak lain tak bukan untuk menambahkan lagi ketinggian plus selesa sangat bila pakai berbanding kasut tumit tinggi jenis kasut stiletto. Muehehe kita sedar diri ni tak cukup tinggi, kalau boleh nak lebih 160 cm cenggitu. Pilihan warna Murni suaipadankan dengan shawl floral tadi yang mana corak shawl tu ada elemen warna hitam plus wedges ni pun ada elemen warna coklat.

If korang beli kasut yang tak bertutup macam ni, korang jangan lupa beli sekali stoking kulit tau, penting sangat untuk jaga aurat plus pemakaian stoking juga boleh kurangkan risiko kaki melecet.

4. NUCELLE Real Genuine Leather Purse Clutch Baguette Shoulder Bag Chain Flower Embossed (Black) 
Tampil Bergaya di Pagi Raya dengan Koleksi Riang Ria Lazada 2015
klik link di bawah for more details
Murni pilih beg ni sebagai pelengkap gaya, kita pun nak nampak feminin gitu bila berkunjung ke rumah sedara mara. Elemen bunga mawar mawar yang terdapat pada beg ni akan menyerlahkan lagi penampilan si pemakai, nampak sweetlah senang cerita. Pilihan warna hitam sesaja Murni pilih sebab nak suaipadankan dengan floral shawl plus wedges tadi.

5. Abbey KLF Fashions Of London  
Tampil Bergaya di Pagi Raya dengan Koleksi Riang Ria Lazada 2015, bracelet with charm
klik link di bawah for more details
[http://www.lazada.com.my/abbey-klf-fashions-of-london-1448258.html]
Rasanya tak lengkap penampilan korang kalau tak pakai aksesori, kan? So pilihan Murni untuk aksesori sudah semestinya bracelet. Nak fashionable gitu, so Murni pilihlah design macam ni.

Ok jom sama-sama imagine kalau kesemua item ni berada di badan korang, tak ke nampak cantik, menarik, tertarik kau memang the bomb...eh! nak menyanyi ke ni ape? haha ok tu jelah perkongsian 5 item yang telah menarik perhatian Murni untuk Tampil Bergaya di Pagi Raya dengan Koleksi Riang Ria Lazada 2015. 



Lazada Malaysia akan mengadakan jualan eksklusif raya selama sebulan bermula 11 June hingga 15 July 2015  dan SPECIAL "Riang Ria Raya - Jualan Terhebat" bermula 24 June hingga 26 June 2015 iaitu 24 hari sebelum perayaan Syawal. Lazada akan menawarkan promosi menarik serta tawaran eksklusif untuk pelbagai kategori selama 3 hari untuk membantu persiapan raya nanti. 

Boleh mula shopping raya dengan klik Riang Ria Raya 2015 :


Dapatkan apa yang di inginkan untuk musim perayaan ini, dari telefon bimbit, tablet dan peralatan elektronik hinggalah ke fesyen koleksi raya, barangan rumah untuk dekorasi raya. Meriahkan raya anda dengan Lazada! 




------------------------------------------------------------------

Ini adalah Blogger Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama sayaiday. 6 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah Gopro 4 dan Duit Raya ! Untuk sertai contest ini, sila ke blog sayaiday dengan ke link ini : LINK CONTEST  
------------------------------------------------------------------

Update terkini: Tarikh contest ini telah dilanjutkan sehingga 30 Jun 2015 dan pemenang akan diumumkan pada 1 Julai 2015.


3 ulasan:

  1. Hi assalamualaikum ...blogwalking. wah menarik dari Lazada..


    Jemput join giveaway dari EFG. http://www.yanieyusuf.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam :)
      terima kasih sis Yanie sudi singgah ke sini...kan sempena nk raya ni Lazada dgn baik hatinya buat sale kaw2 punya...
      btw utk pngtahuan sis, Murni dh join GA EFG Mega Raya ni, good luck utk GA ni :D

      Padam
  2. Bismillah,

    lazada menampilkan design yang sentiasa terkini.

    BalasPadam