Isnin, Mac 16, 2015

Alahai Baucar Buku...

Alahai Baucar Buku | Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Huhhhh asyik mengeluh je dari tadi, bila fikir-fikir balik rasa sayang sangat kut kalau tak ambil baucar buku tu.  argghhhh SAYANG pulak nak dilepaskan tapi bernilai kut kalau boleh beli buku untuk koleksi peribadi sendiri tu lagi bermakna bagi Murni. Alahai baucar buku awatnya hang duk kat UUM, tuan empunya duk Sabah kot time ni.

Actually lepas habis intern tempoh hari, Murni tak expect pun still boleh dapat lagi baucar buku ni. Tup2 ada ura-ura yang menyatakan bahawa student yang belum declare konvo still akan dapat. Time tak tahu lagi tu Murni ada try jugak mohon BR1M & dapat tahu baru2 ni jugak permohonan BR1M tu ditolak dengan alasan Murni ni dapat Baucar Buku. Haaaa maka dengan itu ura-ura yang Murni dengar sebelum ni betullah, dapat baucar buku katakan...haha

Alahai Baucar Buku...
BR1M 2015


Yang buatkan Murni rasa macam malas je nak tuntut baucar buku tu, nak kena buat surat untuk hantar wakil. Kadang Murni ni kalau bab2 minta tolong payah sikit, rasa segan pulak...takut2 Murni ni menyusahkan orang lain pulak, kesian kat junior masa dorang pulak yang terpaksa dikorbankan semata-mata nak ambilkan baucar pastu kena pos lagi. Harap2 adalah junior Murni yang nak tolong nanti...hihi tak pe bab minta tolong ni In Sha Allah Murni akan usahakan.

Alahai baucar buku awat hang dok jauh sangat...haha rindunya nak cakap dialek orang utara.


5 ulasan:

  1. salam. hi,kes kita sama lah. saya pernah belajar di perlis dan menetap di johor. bila nak fikirkan kos pergi balik semata mata nak ambil baucar buku rm250 ni, saya perlu keluar kos hampir rm200 jugak lah utk perjalanan bas ulang alik. memang taksanggup nak keluarkan kos banyak tu 😭😭😭 :'( jadi soalan saya , memang kita dibenarkan eh utk wakilkan org ketiga mngambil baucar buku tersebut? apa procedure dia ye? thanks murni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasalam sis Diana, terima kasih sudi singgah ke sini :)
      di tmpat murni belajar, kami dibolehkan untuk wakilkan org ke3 utk ambilkan baucar...prosedurnya org ke3 tu diwajibkan utk mengisi borang yang tlh disediakan oleh pihak dewan penginapan pelajar (hostel pelajar) disertakan dgn fotostat IC kita means kita ni kena pos fotostat ic kpd phak ketiga...

      klu tak pun sis diana boleh direct call pjabat alumni untuk tanyakan bkenaan dgn prosedur pngambilan baucar buku tu...

      Padam
  2. okay dah settle dah . pihak bendahari sana suruh buat surat rasmi memberi kebenaran kpd pihak ketiga and sama jugak nak salinan ic saya dan rakan yang tolong ambil :) thanks murni sudi jawab :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama2 sis diana :)
      wah bestnya confirm skrg ni sis diana dah guna baucar tu

      Padam
  3. hehe okay ! have a great day ahead murni :)

    BalasPadam