Khamis, Februari 19, 2015

Nama yang Pelik Bin Ajaib Betullah

Nama yang Pelik Bin Ajaib Betullah | Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Haaa ini kes tengah hari tadi, Murni perasaan dekat Page FB Harian Metro, ternampak satu gambar yang menarik perhatian then direct terus klik link website Harian Metro. Tak sangka pulak zaman sekarang ni masih ada juga orang yang gemar dan sanggup tukar2 nama dengan alasan nak menonjolkan dirinya mengikut keadaan emosi. Nama yang dipilih pun sangat Pelik Bin Ajaib Betullah, ABCDEFG HIJKLMN OPQRST UVWXYZ namanya. Eh! dah rasa macam kembali ke zaman sekolah pulak, nyanyi lagu ABC...kan? 


Sumber Foto: Harian Metro

ABCDEFG ni merupakan seorang guru yang tinggal di ibu negara Colombia Bogota. Sebelum ni beliau dikenali sebagai Ladyzunga Cyborg berumur 36 tahun. Mengambil masa dua tahun untuk menukar namanya kepada ABCDDEFG HIJKLMN OPQRST UVWXYZ kerana sebelum ni pegawai pendaftaran menolak permohonannya untuk menukar nama. 

 "I've changed my name so people wouldn't know it's me," she explained.
"But it's not because I was disturbed by it but because I wanted to always bring an element of surprise."
                                                                                                                                                                                                                                                                                  source: Here     


Lepas ni tak payah dah susah2 nak tukar nama, memandangkan huruf semua memang dah lengkap 26 abjad. Tapi tu semua kan hak individu, terpulang sama ada nak tukar ke tak.

8 ulasan:

  1. hahahaha T_T
    tak tahu nak gelak ke cmane hikhik tp tergelak jugak hehe
    mmg pelik bin ajaib bin pelik lah hihi

    BalasPadam
  2. macam-macam ragam penghuni dunia ni...
    makin hari makin pelik!!

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    BalasPadam
  3. Nasib baik nama kita diberi dengan nama yang baik, panggilan yang baik dan doa yang baik.

    BalasPadam
  4. Datang follow sini ye :)
    http://enyyusnizar.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam kenal Eny Abdullah :)
      terima kasih sudi follow

      Padam
  5. Hahaa macam2 laa yang ada kan... pelik pelikk dyorang ni (=
    Singgah follw dan klikk klikk

    BalasPadam
  6. okey..ini serious pelik..hahaha..lawak btol lah!

    BalasPadam