Shawl Chiffon Labuh | Bertambah Lagi Koleksi Hijab

Shawl Chiffon Labuh | Bertambah Lagi Koleksi Hijab | Assalamualaikum & Salam sejahtera. Kalau ikutkan Murni ni lebih gemar gunakan Wide Shawl kalau nak keluar jalan. Mungkin ada orang-orang sekeliling yang pelik tengok cara Murni berhijab, confirm ada yang tanya Murni tak panas ke pakai labuh2 macam ni. Jawapan Murni senang je dah biasa pakai macam ni. 

Lagipun peringatan dalam surah An-Nur ayat 31 pun dah memang dinyatakan kita yang perempuan ni kenalah berhijab yang mana kain tudung mestilah hingga ke bawah dada. Kalau korang tak percaya cuba luangkan masa korang cari dalam al-Quran makna ayat tersebut. Tak perlu nak berubah secara drastik kalau nak berubah, yang penting niat kerana Allah dan pelaksanaan tu yang penting. Eh, macam dah lari tajuk je..hihi Murni sekadar ingin berkongsi rasa dan sedikit ilmu. Harap korang tak marah ye :)

Apa yang Murni maksudkan dengan tajuk Bertambah Lagi Koleksi Hijab tu sebenarnya hari Jumaat yang lepas, Murni adalah keluar jalan2 dengan akak Murni sekali dengan anak2 buah. Jalan memandangkan gaji akak pun dah keluar, so adik ni pun nak merasa sikit gaji tu...haha

 Bila masuk ke satu butik ni, hurmm tak ingat pulak nama butik tu Murni jadi rambang mata pulak tengok blouse2 dia yang labuh & awesome gitu, bila tengok price dia memang nak cecah harga RM60 ke 70 hinggit jugaklah. Tak jadi nak grab sehelai...haha akak Murni just sponsor 2 helai Shawl Chiffon Labuh dengan harga RM25 ringgit untuk 2 helai tu. Pilihan warna yang Murni ambil hitam & hijau lembut. Macam dalam gambar kat bawah ni.


shawl chiffon, shawl labuh, hijab
Shawl Chiffon Labuh
Bertambah lagi koleksi hijab Murni, kali ni Murni nak try guna shawl chiffon ni. Tapi Murni kena pastikan shawl chiffon yang jarang, wajib kena pakai anak tudung yang menutup dada. Kalau macam Murni, biasanya Murni just guna tudung syria labuh warna hitam. Kalau nak pakai tudung syria, kena pastikan jenis kain yang tak panas. Ikut kesesuaian si pemakainya jugaklah erk.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan