Isnin, Disember 15, 2014

Tukar Baju Blog

Assalamualaikum & salam sejahtera.

Oh, tidak mawar sungguh blog ni! huhu once again blog murni berwajah baru, masih lagi mengekalkan konsep yang sama iaitu elemen bunga mawar. Nampak sungguh sifat kewanitaan terserlah..haha Jejari Murni since dari semalam gatal nak edit blog, sampaikan godaan manja oleh katil dgn selimut pun tak dihiraukan dek kerana terlebih exited katakan. 

Header blog Murni pun dah bertukar, ni merupakan percubaan pertama Murni try Create Clipping Mask guna Adobe Photoshop. Murni nak sangat tulisan tuk title blog ada bunga2 & Alhamdulillah menjadi juga apa yang dihajatkan :3

Kali ni Murni buat sendiri background guna Adobe Photoshop jugak. Murni just search image kat google pilih background bunga mawar, then letak line kat sebelah kiri & kanan macam dalam gambar kat bawah ni.


background rose, background cute, background red rose, background 3 column


Bukan tu je, Murni pun create sendiri untuk tajuk2 kecil di tepi sidebar blog. 

design sidebar









Murni nakkan kelainan sikit pada icon2 comel sosial media yang Murni ada, create nak yg sama spesis dengan header, background dengan tajuk tepi sidebar; nak jugak bunga mawar diselitkan. 


sidebar, icon twittersidebar, icon pinterestsidebar, icon comelicon comel sidebarikon facebook, imej facebook, gambar facebook, logo facebook


Huhhh korang pun nampak sendiri kan Murni dah terlebih sangat sukakan bunga mawar, ni belum lagi dapat bunga mawar yang real kalau tak cair terus hati ni. hihi oklah Murni nak stop menulis nak rehat lapangkan minda kejap.



6 ulasan:

  1. comel sangat... taknak lagi tukar baju... dan rasa selesa ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi klu baju ni x sedap mata mmandang, nnt tukar lagi..myb baju ni lma skit kut nk pkai

      Padam
  2. pandai edit blog.. cantik, simple & kemas.. x payah hire designer blog kann.. =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi thanks yoorin melacolea :)
      murni belajar sendiri bdasarkan tutorial..betul tu x yah hire designer, buat sendiri rasanya lg puas hati..kan

      Padam
  3. Wahhhh cantik sangat Murni ! Boleh la tolong edit blog Anis pula

    BalasPadam
  4. bleh ajar tak wat gmbar belog mcm nie

    BalasPadam