Pembungkusan Produk Unik & Kreatif



Hi, readers! Murni nak share dengan korang pembungkusan produk yang sangat kreatif dan unik pada pandangan Murni. Untuk pengetahuan korang, produk merupakan salah satu elemen yang terdapat dalam strategi pemasaran 4P (Product, Price, Place & Promotion). Pengeluar boleh menghasilkan produk yang berkualiti, namun untuk mendapatkan kelebihan daya saing dalam kalangan pesaing, pengeluar perlulah mempunyai inisiatif tambahan agar mampu berdiri setapak dihadapan pesaing-pesaing. 

Salah satu cara yang boleh digunakan oleh pengeluar adalah mengaplikasikan ciri-ciri kreatif dan unik pada sesuatu produk yang dihasilkan. Secara tak langsung dapat menarik perhatian pelanggan untuk membeli produk tersebut di samping, dapat memenuhi keperluan, kehendak, dan memberi kepuasan kepada pelanggan.

Kalau nak cerita bab 4P's ni memang takkan habis, kalau nak tahu lebih lanjut bolehlah ambil kursus Marketing Management takpun yang berkaitan business. Banyak maklumat yang boleh diperolehi tambah pulak sekarang ni kan maklumat dihujung jari. Jom lihat foto-foto pembungkusan yang unik dan menarik di bawah ni.


1. NYC Spaghetti


Dicipta oleh: Alex Creamer

2. Creative Afro Japanese Pastry Packaging


Dicipta oleh: Tidak diketahui

3. Zen Perfume


Dicipta oleh: Igor Mitin

4. Juicy Juice Boxes

Dicipta oleh: Preston Grubss

5. Fruit Juice Packaging


Dicipta oleh: Naoto Fukasawa


Apa pendapat korang bila tengok pembungkusan produk ni?


Tiada ulasan:

Catat Ulasan