Latihan Industri di PDLD (Part 2)

Hi, readers! Tqvm sebab korang sudi bertandang ke blog picisan Murni. Entri kali ni Murni hendak jadikan sebagai bahagian kedua daripada entri sebelum ini Latihan Industri di PDLD (Part 1). Entri kali ini special sikit, sebabnya Murni dengan member intern yang lain ingin tujukan ucapan tahniah kepada salah seorang member intern yang sudah pun menamatkan latihan industri di PDLD pada 22 Ogos 2014 bersamaan dengan hari Jumaat yang lepas. Skema pulak ayat di atas ni. haha  it's ok sebagai kata-kata aluan sahaja. 

Member yang Murni maksudkan diberi nama Mohd Nor bin Hassan merupakan siswa daripada Fakulti Sastera dan Sains Sosial (Pengajian Asia Timur) Universiti Malaya. Macam sesi suai kenal pula jadinya. Dia mula intern 1 Julai - 22 Ogos 2014. Untunglah intern dalam tempoh masa yang singkat tak sampai empat atau enam bulan pun. Huhu jadi cemburu dibuatnya. "Macam yang orang bilang kalau lagi lama intern, lagi banyak ilmu dan pengalaman yang diperolehi". Ok aku terima kenyataan tu dengan hati yang terbuka..haha


Latihan Industri di PDLD (Part 2)

Muka-muka orang yang rajin bekerja, bergosip, berselfie dan yang seumpamanya..hihi


Khas untuk kau Oyok, hasil nukilan si Astie

           PERTEMUAN DAN PERPISAHAN 
by:  Astidar Suardi ©

Pertemuan itu indah...
Tatkala disulami benang-benang kebahagian...
Terukir lakaran kegembiraan
Terhias dengan coretan suka duka pahit manis 
Terselit rasa amarah dan berkecil hati...
Namun, lantas kembali ceria menyulam kegembiraan bersama
Siapa sangka kenangan itu tercipta sedemikian rupa
Siapa sangka detik pertemuan itu membawa seribu satu kebahagiaan...
Tapi...
Siapa sangka waktu pertemuan itu juga  bakal menjadi detik pemisah
Siapa sangka semua kemungkinan bakal berlaku
Dan... Kini sudah terbukti...
Waktu itu telah tiba
Detik dan saat yang mencengkam sebak di dada
Segalanya masih segar di ingatan
Namun, segalanya itu juga hanya menjadi igauan bayangan
Setiap pertemuan harus ada perpisahan 
Agar kita lebih mengenal erti persahabatan



Hari terakhir ambil gambar family dulu 

Latihan Industri di PDLD (Part 2)

Latihan Industri di PDLD (Part 2)

Latihan Industri di PDLD (Part 2)


Permintaanmu oyok mau letak videomu di blogku. Macam kau artis UM. Jangan kau malas-malas oyok belajar, Muzik no. 2 haha



"Sorang-sorang bakal tinggalkan PDLD ni, minggu ni si Mariati next week si naem pula. Paling legend nanti aku dengan si GG. Semoga berjaya dapat kerjaya yang diimpikan untuk kamu semua selepas grad nanti"

14 ulasan:

  1. tq murni magsukul trima ksih :)
    terharu plk baca hihii :)
    kerja ko bgs2 ya good luck :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok jak ba..sesuai dgn permintaanmu jugak kan..iya kerja jgak aq bgus2...kau tu jgn lupa rajin2kan diri belajar jgn ingat muzik jak..

      Padam
  2. Balasan
    1. salam ukhuwah irrayyan ^__^
      thanks sudi follow n singgah blog Murni...

      Padam
  3. singgah dan follow sini dear..

    www.mamaniza.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks sis sudi singgah sini ^__^
      nnt murni balas kunjungan sis ye..

      Padam
  4. Salam perkenalan dari saya ....

    Jemput singgah lihat artikel terbaru saya : Catatan Kehamilan Ku

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam perkenalan ^__^
      thanks sudi singgah ke blog murni

      Padam
  5. Selamat maju jaya..jom singgah dan follow blog abah..
    http://abahbz.blogspot.com

    BalasPadam
  6. Mamamyja singgah sini... hihik

    www.mamamyja.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks mamamyja coz sudi singgah ke blog murni ^_^

      Padam