Latihan Industri di PDLD (Part1)

Assalamualaikum

Hi, readers! sejak belakangan ini Murni kurang menghupdate belog, bila dah kurang sangat aisehh mulalah terasa rindu jari-jemari ni hendak menari-nari di atas keyboard. Untuk pengetahuan pembaca semua, sekarang ni Murni tengah menjalani Latihan Industri di Pejabat Daerah lahad Datu, Sabah (PDLD). Murni lapor diri start 14 Julai 2014 dan ditempatkan di Unit Akaun.  That's whyla kemalasan untuk update blog semakin menggunung tinggi. Alhamdulillah nasib baiklah ada jugak kawan sekolah yang buat praktikal di PDLD ni plus dengan member baru yang dikenal. Padahal kalau diikutkan dulu pernah sekelas time di Universiti. Nah! disinilah tempat kami mengeratkan lagi silaturrahim, tambah kenalan baru. Happy go lucky bila bekerja di sini. Stress pun ada jugak, bila seharian tiada kerja...haha.

Latihan Industri di PDLD (Part1)

Kami semua student praktikal di PDLD. Busy ambil gambar. Eh, Silap! sibuk kami menguruskan pendaftaran plus pemberian cek untuk penerima dividen. 


Latihan Industri di PDLD (Part1)

Di sinilah tempat kami berkumpul sebelum pulang. Then berbaris pulak di luar check out guna thumb print, padahal jam belum lagi jam 5:00 p.m...haha ini yang di suka ni. Tips dari pensyarah: Jangan pulang selagi bos anda belum pulang, itu menunjukkan komitmen anda untuk bekerja di dalam sesebuah organisasi. Share this:

CONVERSATION

2 comments:

  1. Bagaimana nak mohon latihan industri kat pejabat daerah?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena call pejabat daerah tanya sendiri ada tak ambil pelajar praktikal.

      Padam