Sabtu, Januari 19, 2013

UUM>Shahab>Butterworth>Penang

Assalamualaikum



Jari-jemari Murni ni gatal nak update blog...hehe nak buat macam mana blogging is my new hobby ok =) Starting from today kehidupanqu sbg student U tuk sem 3 dah berakhir & wait for sem 4 plak, cuti dulu slama sbulan...rasa macam lama sangat la pulak. petang tadi mlangkah keluar dar ipintu gerbang UUM. 

Apa yg murni nak citer, tgh hari dlm jam12 lebih bersiap-siap nak balik Penang, rumah abg. Sebelum turun p bus stand sempat lagi mata ni tengok depan, kiri, kanan bilik...ermm tiada sudah org, tinggal Murni sorang-sorang..huhu Sampai kat bus stand, duduk di hujung skali.. then ada sorang pacik kete sapu ni tegur Murni, gtau bas bru jer jalan...Murni pun jawablah ohh ya ke pa cik, tapi dalam hati lamanya lagi Murni kena tunggu...hehe kalau tak silap start dr jam 1 lbh dah terpacak kat bus stand Muamalat,  Murni pun tak tahulah pulak kalau hari Jumaat ni bas akan lewat.mna dgn cuaca panasnya lagi, hujan sekejap...sabar jelah. Murni sorang jer yg tunggu kat bus stand, then after 1 hour datangla sorang Chinese girl, dia pun nak balik jugak tp kg dia kat Taiping, Perak...lega skit ada org teman

Bas sampi jam 3 petang, then kami pun naikla bas, ternampak jugak klibat kak Ros yg nak blik Penang (bru prasan) hehe, pa yg buatkan Murni geram, boleh plak driver bas pusing UUM ni sampi 2 kali...hati ni pun bkata-katala plak, "ishhh bila bas ni nak kluar dr UUM???" pusing punya pusing, bas ni keluar dr pintu grbang kol 3.30 p.m. ='(

Smpi jer kat Shahab, Murni beli tket ke Butterworth plak...erm naik bas lg..bosannnn duk dlm bas lama sangat, so decide nak tengok Running Man ep. 120..tengah duk melayan RM ni batry lappy dah semakin tenat.. tak boleh nak tgok RM so tidolah jawabnya...tido dlm bas td pun memang tak selesa coz kpala Murni asyik thantuk jer...sakit ooooo 

Sampi kat terminal bas Butterworth dalam jam 5 lebih  klu tak silap..then naik Feri g seberang plak...Murni suka sngt bila naik Feri ni coz bleh tengok laut...hehe dah sampi kat sberang, then mesej my brother suruh ambil Murni.  Sebelum abg Murni sampai sempat jugak Murni alas skit prut ni dengan kopok lekor, isi ketam plus nescafe latte...makanan yg tak berkhasiat hehe. Makanan ni Murni tak boleh mkan sebenarnaya coz ada alegic dengan seafood tapidegil nak mkan jgak...hehe (bukan selalu). Habis jer mkan abg Murni dah dtg jemput.

Sampi di rumah abg, he told me that, tomorrow I must go to my uncle house in Puchong, malam ni nak cari tiket tuk Murni. Jalan jalan jalan & jalan lg.. abg tanya result macam mana, Murni pun jawablah result tak keluar lagi...then gitau abg fnal exam da 1 paper yg susah giler, tp apa2 pun Murni doa & tawakkal jer tuk paper ni..

ok, bye! tu je yang Murni nak share...terlebih penat sudah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan